Páginas

jueves, 4 de noviembre de 2010

APOSTASIA ÉS ALEGRIA

Una pregunta acompanyada d’una resposta
és com una acció acompanyada d’alegria


El passat dia 1 d'abril vàrem entregar 200 apostasies al bisbat de Barcelona. 

Nota de premsa

En breu us informarem de les següents dates d'entrega als diferents bisbats de Catalunya. En tenim 200 més.

Gràcies a totes!!!


  • QUÈ ÉS L’APOSTASIA?

Apostatar vol dir abandonar voluntàriament l’Església catòlica.


  • PER QUÈ L’APOSTASIA ÉS ALEGRIA?

Vet aquí un Manifest alegre :)


  • ÉS POSSIBLE APOSTATAR?

SÍ col•lectivament. Recentment, s’han dut a terme accions d’apostasia col·lectiva, i han tingut cert grau d’èxit. L’Església és molt valenta i poc respectuosa davant de sol•licituds individuals, però sembla que davant de sol•licituds massives i coordinades prefereix passar pàgina i acceptar-les per evitar ulteriors sorollades.


  • PERÒ ENS HO POSEN FÀCIL?

NO individualment. El Tribunal Suprem manté bloquejada la possibilitat d’apostatar segons el Dret d’Oposició.



  • COM HO HEM DE FER?

És molt fàcil. Segueix aquestes brevíssimes instruccions:

1.Imprimeix 2 còpies del formulari que et toqui i signa-les!

-  Mira quin Arquebisbat et toca (Barcelona o Tarragona), pel lloc on estàs empadronat/da (no per on et van batejar, ni res semblant, només has de mirar a quina diòcesi pertany el municipi on estàs EMPADRONAT/ADA, i veure a quin arquebisbat es correspon). Mira on et toca aquí.

Esbrina el NOM COMPLET de la parròquia en què et van batejar aquí Al formulari has de posar el NOM COMPLET de la parròquia i el municipi on es troba. És molt important que no hi hagi errades en el nom..

-  Descarrega’t el formulari que et toqui i imprimeix-ne 2 còpies:
IMPORTANTISSIM !!! HEU D'IMPRIMIR EL FORMULARI EN UNA SOLA FULLA ( PER DAVANT I PER DARRERE) I FER-NE DUES CÒPIES. LES DUES HAN D'ESTAR SIGNADES.

2.  Fes 1 fotocòpia del teu DNI (per ambdues cares).

3.  Fes-nos-ho arribar!


  • COM US HO FAIG ARRIBAR?

Tens dues opcions:

•          Envia-ho a per correu ordinari aquí
•          Porta-ho personalment a qualsevol d’aquests espais . (Proposa un lloc de recollida a apostasia.es.alegria@gmail.com i extén l’alegria pel teu barri, municipi o comarca! :)


    Per garantir que els papers no es barregen posa-ho a dins d’un sobre quan ho portis. Escriu un e-mail a la part exterior del sobre per a què ens puguem comunicar amb tu per al retorn d’informació.




  • FINS QUAN HO PUC FER ARRIBAR?


Tancarem el recull de declaracions el dia  27 DE GENER DE 2011! AFANYA’T!


  • QUÈ ES FARÀ AMB TOTES LES DECLARACIONS?

Un cop recollides totes les declaracions, les presentarem de forma simultània a les seus dels dos arquebisbats que remenen les cireres a Catalunya: el de Barcelona i el de Tarragona. I no hi anirem soles

Ens acompanyaran advocats i advocades d’Ateus de Catalunya.
Farem una “petita” concentració festiva davant de la seu de cadascun dels dos arquebisbats mentre es procedeix a registrar el conjunt de declaracions.
Convocarem els mitjans de comunicació com a estratègia de pressió i difusió.


  • TOTHOM POT APOSTATAR?

SÍ!!! Les declaracions d’apostasia són tramitades per la diòcesi en la qual residim, i no pas per aquella en què ens van batejar. Això vol dir que no ha d’importar quina és la teva nacionalitat ni en quin racó del món es troba la parròquia en què et van batejar. L’únic criteri d’acceptació és que estiguis residint a Catalunya.


  • QUÈ MÉS PUC FER PER EXTENDRE L'ALEGRIA?

Envia aquesta info a les teves amigues i amics més alegres! :D

Si tens cap qüestió, comentari, picantor, desig inconfès, o ganes de fer alguna cosa divertida aquí o allà, escriu a apostasia.es.alegria@gmail.com :)

15 comentarios:

  1. Si, si, si, quiero apostatar pero no sé donde me bautizaron. ¿No es suficiente con tu número de NIF?

    ResponderEliminar
  2. Los que no somos de Cataluña qué tenemos que hacer??

    ResponderEliminar
  3. no puc baixar el formular de la diòcesis de Girona!

    ResponderEliminar
  4. Silviacas, si no les das una parroquia para que te borren de sus libros de bautismos no lo van a hacer, y además se escudarán en que los archivos no están digitalizados. ¿No tienes ningún modo de averiguarlo?

    ResponderEliminar
  5. bloimh, no hay ningún problema en que seas de cataluña o de venezuela o del congo, pero para que lo podamos tramitar todxs juntxs en esta apostasía colectiva tienes que estar residiendo en catalunya, ya que desde hace un tiempo cada arzobispado se ocupa de las solicitudes de la peña que reside en ellos, al margen de su origen. nosotrxs solo hemos llegado a organizarnos en barcelona y tarragona, de modo que llegamos a toda catalunya, pero sería genial que la peña se organizara en otras ciudades que sean sede de arzobispado.

    si el tema es que estás residiendo fuera de catalunya la cuestión es que se organize en tus lares una campaña paralela a ésta, o que alguien se anime a extender ésta (!!!) ya que la fuerza está en la acción colectiva.

    si te interesa a nosotrxs nos encantaría hacer extensiva la acción al resto del estado (y del mundo! ;) y te aseguro que no es necesaria mucha gente para organizar esto ni hay que estar afiliadx a ningún lado!!! además, ahora ya nos hemos ido enterando de todo y sabemos de qué va.

    si te interesa escribe a apostasia.es.alegria@gmail.com

    animaos a extender la alegría! ;D

    ResponderEliminar
  6. beibei, a nosaltres ens baixa bé
    ???

    ResponderEliminar
  7. hola
    ,el nom de la meva esglesia era en castella, y ara es catala.hi aura cap problema amb l'idioma o sera indiferent?

    ResponderEliminar
  8. he d'indicar la data exacta del baptisme? és que m'he despertat un pèl tard, i ja no sóc a temps de demanar una fe de baptisme pq a la parròquia on em van batejar només hi són els dilluns a la tarda, i dilluns vinent és festa.
    Gràcies per la informació.

    ResponderEliminar
  9. Jo tinc una pregunta, a mi no només em van batejar sinó qe a més em van menjar la olla perquè fes la comunió, tot i aixó tinc alguna possibilitat d'apostatar?

    ResponderEliminar
  10. com esta el procés? Ja informareu...
    Gracies per la iniciativa!

    ResponderEliminar
  11. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar